top of page

2023.03.24 Починаємо реалізацію Проєкту ”Допомога людям з діабетом в Харківській області”

Проєкт "Допомога людям з діабетом в Харківській області"

2023.03.24 Починаємо реалізацію Проєкту ”Допомога людям з діабетом в Харківській області”

Ціль Проєкту - забезпечення 28ми людей (дітей і дорослих) з діабетом безперервним моніторингом цукру в крові, шляхом купівлі спеціальних діабетичних сенсорів Лібра, які допоможуть стабілізувати і привести до норми рівень цукру в крові, що, в свою чергу, є головним чинником нормалізації стану при діабеті. Використання сенсорів допомагає дуже швидко компенсувати стан діабету. Компенсація діабету – це нормалізація рівня цукру крові з пролонгованим ефектом. Разом з сенсорами ми плануємо також передавати людям такі важливі розхідні матеріали як ланцети та інсулінові голки.

Сенсор має велику перевагу перед тест-смужками - він показує динаміку руху цукру, і відслідковування саме цього показнику може врятувати життя, бо інсулінозалежні люди постійно балансують між дуже низьким та дуже високим рівнем цукру, що може призвести до коми, а в подальшому до таких незворотних наслідків як ампутація, сліпота та діаліз.

Реалізація Проєкту ”Допомога людям з діабетом в Харківській області” можлива завдяки конкурсній Стипендії від Української Волонтерської Служби, яку виграла одна з наших со-організаторок Олена Вишня (Погорелова).

bottom of page